Eilen jätettiin rakennuslupa paperit käsiteltäviksi. Melkoinen pumaska paperia:

- Rakennuslupahakemus
- Selvitys naapurien kuulemisesta (Meidän tapauksessamme 7 kappaletta)
- Lainhuutopöytäkirjan ote tontin omistusoikeudesta (Meidän tapauksessamme tonttikauppa ei ole vielä lainvoimainen, joten emme ole saaneet lainhuutoa -> Kauppakirja ja kuitti maksetusta kauppasummasta)
- Karttaote 3 kpl
- Rakennuksen pääpiirustukset 3 sarjaa (Talon pohja ja hormistot, julkkarit ja tallin pohja sekä julkkarit)
- Asemapiirros 3 kpl
- Maaperäselvitys
- Väestörekisterin lomakkeet RH1 talosta ja tallista
- Vastaava rakennustyönjohtajahakemus 2 kpl
- Suunnittelijan kelpoisuuden arviointi
- Kvv/Iv työnjohtajahakemus 2 kpl (Voidaan täydentää myöhemminkin, kuitenkin oltava hyväksytty ennen kuin LVI työt aloitetaan)
- Pääsuunnittelijan allekirjoittama energiatodistus (Meillä oli niin aikaansaava energiatodistuksenväsääjä, että todistukset tuli laskettua kahdella eri ohjelmalla)
- Lämmöneristys laskentataulukko

Tällaiset siis vaadittiin Kempeleessä. Lisäksi tontille piti kiikuttaa ilmoitus rakennusluvan vireilläolosta. Tässä yhteydessä täytyy kyllä kehua kunnan teknisen puolen henkilökuntaa: Kaikki joiden kanssa olemme asioineet ovat olleet äärettömän ystävällisiä ja avuliaita ja varustettu maalaisjärjellä. Aikataulumme rakentamisen aloituksen suhteen on TOSI  tiukka, koska talo on tulossa tontille jo viikolla 42. Kunnan kanssa asioidessa "ongelmaksi" ovat tulleet nämä lakisääteiset 14 vrk:n valitusajat, joiden kuluessa kukin päätös on lainvoimainen. Meidän kohdallamme tämä ei kuitenkaan ole ollut ongelma, vaan kunnan puolelta ovat heti pystyneet ehdottamaan vaihtoehtoista ratkaisua, jotta homma on pysynyt käynnissä ja edennyt.Meiltä oli unohtunut merkitä julkkareihin katon ja julkisivun värit. Soittivat kunnasta perään ja asia hoidettiin puhelimitse :)

Asemapiirrosta säädettiin vielä toissailtana. Tontti on salmiakin muotoinen, ja se hiukan rajoittaa rakennusten sijoittamista tontille. Tontti ei olisi paljoa pienempi voinut olla. Nyt vasemman puoleiseen naapuriin jää 5 metriä ( 4 metriä oltava), ja oikean puoleiseen 4 metriä.  Tontilla on kokoa 1465 m2. Tontin oikeaan etureunaan jää ns. hukkatilaa, mutta mielestäni rakennukset ovat nyt aika mukavasti ja avarasti sijoitettu tontille. Tuohon "hukkatilaan" saa pihasuunnittelija kehitellä jotain näyttäviä kivimuureja/istutuksia :) Mutta se sitten aikanaan.

L&T:n kaveri kävi jo keräämässä oksat kyytiin alkuviikolla kouralla ja isolla noutoautolla. Ensiviikolla tontilta lähtee kannot ja kuntta.