Allekirjoittanut poltti päreensä viikolla pesuhuoneen lattian kanssa siihen malliin, että tänään en koskenutkaan pesuhuoneen laattoihin. Vaihtelun vuoksi jatkoin keittiössä näpertelyä, ja laitoin tasoitteen välitilaan ja kaappien päälle.
Kuvassa tasoite ei ole vielä ehtinyt kuivaa joka paikasta. Se ei siis jää noin laikukkaaksi. Vaaleimmat kohdat ovat aika lähellä loppullista väriä. Aavistuksen harmaa vielä tuosta syvenee, koska pintaan laitetaan lakka. Käyttämäni tasoite oli tiilitasoitetta, ja alla tietenkin vaadittu kosteussulku.

Kaverikseen tasoite saa ArtStonen vaaleita sisutuskiviä. Osa kivistä (tai laattojahan ne oikestaan ovat) rikotaan, jotta saisimme rapistuneen tiiliseinän tuntua. Väri noissa tiilissä on aika lähellä tuota muurissa käyttämäämme oikeaa tiiltä (Tiilerin Ruukin vaalea). Tasoitteen jätin tahallani epätasaiseksi.

Pöytätason päältä lähtevä kaappi on myös nyt paikoillaan. Tässä kuvassa näkee hyvin eron kuivan ja märän tasoitteen välillä (vasen yläkulma). Kaappiin tulee lasiaukolliset ovet ja laatikko tuohon alas. Ovet tilattiin ilman laseja, ja myös nämä saavat tiffanyt jossain vaiheessa.