Tämän päivän urakoimme isäni kanssa yläkerran sähköistyksen viimeistelyjen parissa. Valaistuksen kytkemisen myötä täytyi myös laittaa kotona-poissa-kytkin paikoilleen (pätee kaikkiin talon valoihin ja pakastimeen tietty). Meinasi alkaa jo yhdessä vaiheessa hiukan hirvittämään, kun en alkuun löytänyt yläkerran valaistuksen syöttökaapelia keskuksen päästä. Hetken tutkailun päätteeksi paikansimme kaapelin: siinä oli vielä alkuperäisen suunitelman mukainen numero, joka ei enää pitänyt kutiansa. Olimme päättäneet jakaa valaistuksen kaikille kolmelle vaiheelle ja siten muuttui myös kaapelin numerointi. Seuraava ongelma olikin sitten aavistuksen kettumaisempi, ja vaatii vielä huomenissa korjaavia liikkuja: Olin kytkenyt osan jakorasioista huppuliittimillä, koska pikaliittimet olivat loppuneet eikä naapurikaupassa ollut muuta tarjolla. Tosi useassa huppuliittimessä osa kupareista oli katkennut. Eniten ongelmaa oli nollajohtojen kanssa, koska niissä johtoja oli järkiään eniten, ja ilmeisesti kuparit katkesivat tuolloin helpommin kierrettäessä. Huomioitavaa on myös se, että johtojen määrä ei ylittänyt sallittua maksimimäärää. Sama ongelma on varmastikin suojamaiden kanssa, joten huomenna käyn kaikki rasiat vielä läpi ja vaihdan huput pikaliittimiin. Aluksi luulimme, että ongelma oli kontaktorissa, joten saimme aika paljon aikaa palamaan tämän parissa :(

Mutta nyt yläkerrasta voidaan laittaa viimeisetkin katot umpeen :) Kylppärin leditkin olivat oikein hyvät, ja tuli ihan kiva fiilis, kun saatoin kytkeä katon osuudet aivan loppuun :) Ei muuta kuin meidän makkariin töllö kattoon ;)

Porrasaukon kaapeloinnitkin olivat kunnossa, vaikka siinä oli enemmän ja vähemmän säätöä, jotta kaikki kaapeloinnit sai jaettua niin, että mahtuivat rasioihin. Portaikkoon tuli kolme kuutoskytkimellä toimivaa erillistä valaistusettiä: Portaisiin tulevat ledivalot, seinälampetit molemmin puolin portaikkoa sekä kattokruunu. Tuossa rasiassa on vielä noita surkeita liittimiä, mutta vaihdan ne huomenissa. Kattoa myös lasketaan hieman tuolta osalta, jotta fresko saadaan asettumaan paikoilleen hyvin.Kuutoskytkimiä on saatavana myös tuplaversiona, joka säästi tilaa.