Montako insinööriä tarvitaan laittamaan ristimitaltaan 156 cm poreamme tilaan, jonka leveys on 151 cm?  V: Kahdella diplomi-insinöörillä pääsee alkuun, mutta soppaan pitää lisätä vielä yksi supply chain manager ja yksi aluepäällikkö ;)

Siellä lepää, ja on se kyllä hieno!!! Tämän asentamisen muistaa varmasti joka kylpykerralla.

Mutta kuinka tämä harhakuva saatiin aikaiseksi (tuo ammehan ei fysiikanlakien mukaan voi olla tuolla paikallaan). Aikamme vaihtoehtoja pohdittuamme tulimme päätelmään, että ainoa vaihtoehtomme on irrottaa amme rungostaan ja moottoristaan. Seuraava kuvasarja sisältää otoksia, joissa kuvattu toimenpide on suoritettu huippuammatilaisten tiukassa valvonnassa. Älkää yrittäkö tätä kotona ;)

Aluksi amme ja runko irrotetaan toisistaan. Pohjassa keskimmäisten jalkaparien kohdalla näkyvät lasikuitukiinnitykset.

Lasikuitukiinnitykset luonnollisestikin poistettiin. Onneksi ammeen lasikuiturakenne oli sellainen, että tämä operaatio voitiin suorittaa vahingoittamatta itse ammetta. Työkaluina vasara ja taltta (raukesikohan ammeen takuu tässä vaiheessa XD ).

Ja näin ne palat irtosivat toisistaan... Sähköiset ohjaukset piti irrottaa boxeista sekä muutama vesiputkiliitäntä.

Osien irrotuksen myötä ristimitat pienenivät ja osat oli mahdollista viedä tilaan erillisinä. Ammeen runko sovitettiin ensin paikalleen. Kerttu ihastelee aikaansaannosta vaiheesta 1/3 ;)

Osat piti tietenkin koota uudestaan yhteen, kun ne oli saatu kylppäriin erillistoimituksina. Tässä vaiheessa testasimme myös, että amme toimi kaiken irrottelun ja liittämisen jäljiltä. Koska kylppäri hiukan kapeni ovea kohti, piti amme nostaa tarpeeksi korkealle, jotta lasikuituosa saatiin boordien yläpuolelle. Vaihe 2/3 completed ;)

Ammeen kehikkoon tiputtamista varten ikkunalasit piti irroittaa, ja Mikko meni ulkopuolelle lapekatoksen päälle noston ajaksi. Nostoa varten ammeen alumiinirungon alle viritettiin liinat. Ja kuin ihmeen kaupalla, amme mahtui kuin mahtuikin paikoilleen!! Jotta homma ei olisi ollut liian helppo, piti vesiputket vielä saada osumaan niitä varten ammeeseen tehtyihin loveuksiin.

Viimeiset säädöt vaateriin, liinat pois ja se oli siinä. Rytäkässä ammetta varten rakennetusta kehikosta irtosi kaksi mosaiikinpalasta, mutta ne on pikkuhomma laittaa takaisin paikoilleen. Olisi tehnyt mieli laskea amme puutarhaletkulla täyteen kylmää vettä ja testata, fiilis oli niiiiiiiiiin mahtava ;) Valtteriakin hymyilyttää melko leveästi. 3/3 mission (impossible) accomplished :)