Eli katkennut vetonaru on nyt selätetty!! Ja kaikkihan kävi niin kuin tanssi XD ... varmaan...

Alkutilanne oli se, että vetonaru napsahti muutama päivä takaperin katki, kun kaapeli oli noin puolimatkassa putkessa. Hommasimme yhden vetojousen lisää ja liitimme sen toiseen jouseen tarkoituksenamme uittaa jousi putken läpi. No, jousihan ei huilannut kaapelin ollessa putkessa, joten siirryimme planista C suunnitelmaan B, eli kaivuu hommiin. Talon edustalla teimme onnistuneen arvauksen ja hetken kaivelun jälkeen putkikin viimein löytyi. Marko laajensi kaivantoa hiukan ja sitten katkaisimme putken. Kuten kuvasta näkyy, valittavana oli kaksi työvälinettä. Marko päätyi tuohon punaiseen kevyempään versioon ;)

Olimme taas kiinni vetonarussa, mutta kuinkas ollakaan, kaapelihan ei hievahtanutkaan. Väkisellä emme uskaltaneet hapristunutta narua kiskoa, vaan kiinnitimme vetojousen naruun ja vedimme kaapelin ulos putkesta, jolloin saimme jousen kaivannosta varsinaiseen kaapelin syöttöön tontin kulmalle. Samalla tuli ilmi sabotaasi: Joku oli tehnyt vetonaruun solmusykkyrän! Olipa kumma jos ei huilannut. Kukakohan tuon takana on ollut ... XD Tumpunkin piti ihailla taitavaa sidontaa moneen otteeseen ;) Onneksi mitään kuollutta ei tullut tuon mukana...

Joko nyt? No ei vieläkään. Jousen kanssa vedettäessäkin kaapeli kanitti aina yhteen ja samaan kohtaan, vaikka kokeilimme molemmista päistä syöttämistä. Ei muuta kuin kaapeli taas kartanolle putkesta, jolloin huomasimme, että teippauksen reuna näytti siltä, että oli ottanut kiinni johonkin pykälään. Siinä miettiessämme, että millä liitoskohta siloitettaisiin (olipahan aika villejä ehdotuksia...)  hoksasimme, että silikonituubin nokasta saamme tuunattua liitoskohtaan "sujahtavan" apuvälineen. Ja taas uusi yritys. Ei ollut totta, että kaapeli jumahti taas, ja siihen samaan kohtaan. Ainoa ero oli siinä, ettei sitä saanut enää vedettyä takaisinkaan ;) Siinä vaiheessa tuntui jo, että nyt on aivan sama kiskoa vaikka niin lujasti, että liitos ei pidä, koska vähänpä liitoksesta on iloa, jos kaapelia ei saada putken läpi. Harri sitten otti ja nykäisi, ja kaapeli meni pykälän yli. Jippii!!!

Nyt oli jäljellä enää lyhyt matka kaivannosta sisälle. Sekin pisti vähän hanttiin, ja loppujen lopuksi kaapeli laitettiin kulkemaan kaivannosta sisätiloihin varausputkessa. Joka tapauksessa, se on siellä!! Kiitokset Tumpulle ja Markolle ( ja Karille kettuilusta ;) )