Alueella on tapahtunut kuulemamme mukaan murtoja rakenteilla oleviin taloihin ihan viime päivinä, joten päätimme tehdä mahdollisten murtautujien toimen ainakin astetta hankalammaksi ja vaihdoimme lopullisen ulko-oven paikoilleen. Kyllähän tällainen on niin tympeää! Ei voi ymmärtää mitä tuollaisten ihmisten päässä liikkuu :( Viritimme myös liiketunnistimet sisälle.

Ovi on Fenestran H107. Hyvin palvellut raksan väliaikaisovi puolestaan pääsee kiertoon. Loppuaika pitää nyt sitten varoa tätä uuden uutukaista, mutta jospa säästyisimme pahimmilta kolhuilta.

Lukoiksi meille tuli Abloyn Sento. Uusien avainten teko on ainakin tehty perinteistä suutarissa vierailua huomattavasti hankalammaksi ;) Meistäkin vain toinen voi teettää lisäavaimia.

 

Etuoveen nappasin viereisestä rautakaupasta BeslagBodenin Design B135K mallin, koska heillä ei ollut hyllyssä Abloyn 6638/002 mallia. Olkoonkin, että BeslagBoden on Pohjoismaiden markkinajohtaja, painikkeen laatu oli kyllä aivan hanurista. Se menee välittömästi vaihtoon, kunhan saamme Abloyt kustannuspaikalle! Paljon samaa noiden ulkonäössä kyllä on (BeslagBoden yllä, Abloy alla).