Tänään oli minun raksavuoroni vaihteeksi. Alkuun pakkeloin tuulikaapin seinät. Saumoja ei montaa ollutkaan ja voi olla, että paklaus menee tällä yhdellä kerroksella. No, viikonloppuna näkee sitten, kun hiaisee ja maalaa pohjamaalin. Pintaan tulee pellava-kuvioinen lasikuitutapetti ja väriksi pellavansävy. Toisena taskina minulla oli lattian saumaamista. Perjantaisen eteisen lattian käsittelyn jäljiltä jännetuppi on vähän kiukutellut, joten vähän jännittää, että tarviiko ensi yönä nukkua säryltä :S Valisemamme lattialaatta (jota on alakerrassa noin 80 neliön verran) on aivan viheliäinen saumattava, koska siinä on niin voimakas kuvio. Laattapinta täytyy pestä samantien, jottei sauma-aine tartu siihen, mutta itse saumoja täytyy tottakai varoa, jotta ne eivät lähde sienen mukaan. Suoja-ainetta, joka varmuudella toimisi, ei ole löytynyt, joten olen saumaillut nyt tällä hitaalla, mutta hyväksi havaitulla tyylillä. Täytynee viikonloppuna laittaa nuo tele- ja datakaapelitkin paikoilleen, kun niiden väistelyyn ei oikein riitä enää tila tuulikaapissa, kun seinä on kiinni.

Laitoimme tuulikaappiin rikkaluukun keittiön rikkaluukun lisäksi. Luukun ajattelimme laittaa listan "pintaan", jotta se istuu paikoilleen mahdollisimman huomaamattomasti.

Lautaseinälle on tulossa peili tästä ikkunanpokasta. Ongelmana on nyt vain se, etten osaa päättää väriä... Yksi vaihtoehto olisi käsitellä kehys liitujauho-vernissa seoksella, jolloin pinnasta tulee vanhan ja kuluneen näköinen. Menisiköhän samalla lillingillä tuo laudoituskin... Ikkunan päälle tulee kippuraiset, mustat kulmaraudat ja hylly. Lisäksi tilaan laitetaan muutama valurautainen ripustuskoukku.