Viikonloppu hurahti taas kuin pikakelauksella. Harrilla oli launtaina turnaus, mutta illasta ja sunnuntaina pääsimme työleirille ahertamaan. Harrin työt keskittyivät pääosin portaiden viimeistelyyn, joka osoittautui paljon odotettua hitaammaksi. Syitä tähän on useita, mutta "pääpiru" on metallinen askelkulmalista, jonka sahaaminen tiettyyn muotoon, kulmaan ja jiiriin vie aikaa. Puhumattakaan istuvan palasen muodon "selvittämisestä". Seuraavana kuvia "aikasyöpöistä" ;)

Listan toiseen päähän piti tehdä kolot parrua varten ja samaan aikaan saada pyöreä etureuna osumaan sopivasti seinän suhteen ja tottakai listan toisessa päässä oleva viiste toisen seinän kanssa. Pelivaraa näissä pitkähköissä listoissa (134cm kokonaispituus) ei ole kuin maksimissaan yksi milli, jotta lopputulos on siisti molemmista päistä. Lista itsessään on myös kallista, joten susi-palojakaan ei viitsi huvikseen tehdä ;)

Portaat tulevat ohi seinästä alapäässä, joten sivu täytyy myös viimeistellä. Päätimme laittaa siihen samaa laminaattia kuin askelpinnoillekin. Metallilistojen jiirikulmat jätimme aavistuksen "vajaiksi", jotta kukaan ei loukkaa niihin itseään. Laitan lopuksi noihin paikkoihin harmaan silikonin täyttämään raon. Alimpien askelmien sivujen listoitus jäi vielä kesken.

Tämä lienee kaikista hankalin kohta mikä on enää jäljellä. Nousun laminaatti on liian kapea ja ulkonee nyt seinästä tympeästi väärästä kohtaa. Harri aikoi laittaa tuohon  samaa metallilistaa pystyyn. Toivotaan, että tulee hyvä :)

Saman tyylinen "ongelma" on myös keittiön puoleisella sivulla. Tämä tosin hoituu helposti jiirauksella. Johtokotelojalkalista lähtee jatkumaan oikealle heti metallilistan jälkeen.

Pitäisi useammin makoilla noissa portaissa ;)

Pikku-Jepu otti päikkärit pesässään :) Posket punaisina kaiken villiämisen jälkeen...

Joutaessani ylimmänlistanpitelijän toimestani, tein kaikenlaisia pieniä irtohommia. Ensimmäisenä aloittelin portaikon alla olevan vaatehuoneen tapetointia. Kovin pitkälle en tosin päässyt, kun liisteri loppui kesken. Kuten kuvasta näkyy, oikaisin: jätin pohjamaalin laittamatta. Liisteriä laitoin sen verran reilummasti, että jospa vuodat pysyisivät paikoillaan. Portaikon alle jää kätevästi tilaa vaunuille, pelikamoille ja motarivarusteille. Myös nousevan puolen alla on paljon käyttökelpoisia neliöitä, vaikkei niitä huoneistoalan neliöihin lasketakaan.

Saimme houkuteltua myös anopin päiväksi työleirille, kiitoksia :) Raivasimme kodinhoitohuoneen, Raija pyyhki kaapit ja minä laitoin ovet paikoilleen. Löytyisiköhän vielä jostain joku innokas saumaamaan  tuo lattia :p